Refleks Helse

Peker Prisliste

VELKOMMEN TIL REFLEKS HELSE

Rusavhengige/ pårørende

Vi behandler både rusavbrukhengige og deres pårørende. Til dette benytter vi øreakupunktur,  akupunktur, refleksologi og urtemedisin. I tillegg kan massasje være en måte løse opp spenninger på.
Samtaler er selvfølgelig med i alle behandlinger!  Vi nytter oss også av NADA. Se neste avsnitt.

Ring om du lurer på noe

At rusmisbrukere kan lide av psykosomatiske lidelser vet vel kanskje de fleste. Men pårørende har det også ille. Mens rusmisbrukeren har det som verst flykter han/ hun inn i rusen, mens mor, far, barn (store som små), besteforeldre, søsken osv. sitter igjen med skammen, smerten og uvissheten.

Dette er et problem som blandt andre overlege Nordli fra Borgestadklinikken har forsket på. Vi viser en kort versjon av følgesykdommer/ lidelser som rammer pårørende:

www.borgestadklinikken.no

Muskel og skjelettsymptomer: 96% av alle pårørende hadde periodevis betydelige smerter i kjevemuskulatur, rygg, nakke, skuldre og ekstremiteter.

Hodepine: 64% hadde hatt betydelig hodepine.

Abdominalsymptomer: 69% av alle pårørende hadde vært plaget av mage/ tarm problematikk. Forekomsten var høyest blant voksne barn.  Symptomene besto hovedsakelig av gjentatte gastritter, (katarr) diare, obstipasjon eller difuse magesmerter.

Brystsmerter og respirasjonsproblemer: 62% av voksne barn og partnere hadde difuse brystsmerter uten påvisbar fysisk grunn. Dette var ofte forbundet med angst, samt hyperventilering.

Underlivsymptomer hos kvinner: 76% av kvinnene hadde hatt betydelige underlivsproblemer i form av menstruasjonsforstyrrelser, langvarig intraktabel fluor vaginalis uten påvist infeksjon., diffuse undelivssmerter eller spontanaborter. Seksuelle problemer forekom også.

Dette er bare noen av problemene pårørende pådrar seg. Slike ting er vanskelige å bære, og det er viktig å søke hjelp for denne problematikken. Husk: Dette er ikke en skam du skal bære! Du har  ikke skyld i den situasjonen du er kommet i.

Øre

NADA. National Acupuncture Detoxification Assorciation. Aktivt program for rusmisbrukere og pårørende.

Både Ann-Turid og Tor har  NADA sertifikat. Dette er et verdensomspennende program som blir brukt for å lindre abstinenser hos rusmisbrukere.

Dette er et program som blir utført i fengsler, psykriatiske avdelinger og selvfølgelig også på ulike klinikker. Dette er ment som en hjelp for å kunne komme videre med annen behandling.

NADA akupunkturen lindrer Skjelvinger,svetting,kramper,diare, forstoppelser, verking, hodepine, hjerteklapp, kvalme/oppkast, nysing/snufsing, frysing

Uro, aggresjon,irritasjon, panikkanfall, russug, søvnløshet,depresjon, mareritt.

Evner som bedres: Positive holdninger, avslapninger, bevisthet rundt eget følelsesliv, fokusering, motivasjon, konsentrasjon, samarbeidsviljen og nyttiggjørelse av annen behandling.

Desuten minsker suget etter: Alkohol, narkotika, nikotin, sukker, mat, og koffein.

Lindrer også PMS plager og andre hormonforstyrrelser.

Som en kan se, er dette også ting som pårørende sliter med, og vi behandler dem også med dette programmet. ( vi går selvfølgelig videre med annen behandling for de som ønsker dette)

Vil du vite mer om dette kan du lese mer på      www.nada-norge.no

Selbach IT

Denne siden er levert av Selbach IT - post@selbach.no - Copyright 2011 Refleks Helse